Den första fysiska kontakt din kund har med din e-handel är troligen med sin känsel, när hen tar emot paketet och öppnar det. Du kan läsa och titta mer på några av mina erfarenheter av detta i min bloggserie Jag packar upp.

267453-prosthetic-limbKänseln är vårt äldsta sinne och till skillnad från de andra sinnena, lukt, smak, syn och hörsel, har inte känseln något eget enstaka organ. Känsel är helt enkelt hela människans yttre, vår hud. Huden är vårt största känselorgan och är utan tvekan det viktigaste för sexuell stimulans och på många sätt är känseln ett förkroppsligande av synen, av det vi ser.

Även om hela kroppen har känsel så är den mer utvecklad på vissa ställen. Du kan stryka dina fingertoppar över en tröja i affären och direkt veta vad det är för material eller i alla fall om det är skönt eller inte. Om du skulle använda baken för samma sak skulle du endast kunna urskilja dess värme och hårdhet. Det beror på att känsel från fingertopparna har 100 gånger mer plats i hjärnan än vad rumpan har.

I detaljhandeln, den fysiska handeln, är det lätt att arbeta med känsel och texturer, både i butiken och för varorna. Men i e-handel är det inte så. För e-handel borde vi därför överkompensera denna brist med en leverans som är behaglig att ta på, som ger en bra känsla i fingertopparna.

Hur känns en leverans i en sladdrig postorderpåse? Eller hur känns en hår wellpappkartong? Hur känns dina leveranser?

Det här är ett inlägg av flera i en serie om våra sinnen och e-handel.