Sommaren har passerat och jag har shoppat lite på nätet, så det är dags för ett nytt inlägg i serien Jag packar upp. Den här gången har jag köpt löparskor från favoritbutiken Löplabbet. I min värld är Löplabbet specialisterna jag vänder mig till för råd när det gäller löpning och detta syns även på deras e-handel där varorna beskrivs i detalj med redaktionell text och inte bara fakta – det känns till och med som samma tonalitet som personalen har i butiken.

Skorna kom i sin egen skokartong som var inslagen i brunt papper, det gav en personlig känsla – någon har vikt och tejpat här alldeles för hand. Bra!

Jag noterar direkt att mina skor är skickade från Löplabbets butik i Uppsala och det får mig att undra hur de organiserat sin e-handel?

– Vi använder våra butikers lager och Uppsalabutiken sköter 85-90 procent av beställningarna från nätet, svarar Jörgen Lindh som ansvarar för Löplabbets e-handel. Uppsalabutiken har ett extra stort lager men om en vara är slut i Uppsala så skickas varorna från någon annan butik.

En butik med en tydlig expertprofil och med relativt höga priser borde leva upp till detta i sin leverans.

Personligen så tycker jag att de kunde lägga lite mer på leveransupplevelsen, jag saknar återigen ett erbjudande, ett meddelande eller en liten folder som skapar personlighet. Ett tackkort som beskriver min produkt och önskar mig lycka till med träningen. Kanske en karta med tips på bra löprundor i min närhet? Ett prov på en energi-kaka?

Här är min uppackning på film: