Att ett nytt betalsätt tillkommer och att det sedan försvinner och kommer tillbaka är helt unikt, så som det nu gjort med Swish.

Jag blev lite nyfiken på vem som använder Swish. Redan förra veckan skrev jag lite om att beloppen för beställningar som betalats med Swish ökat rejält sedan Swish introducerades för e-handel förra året.

Nu ville jag titta på vilka som handlar med Swish:

70 % är nya kunder och 23 % har i huvudsak handlat med kort hos oss tidigare. Resterande har tidigare betalat med faktura eller via Paypal.

Det verkar som att Swish i första hand är ett bekvämt och extra tryggt sätt för nya kunder att betala på. Men det är fortfarande för tidigt att se om en kund som började betala med Swish fortsätter med det eller kommer att byta till ett annat betalsätt när hen återkommer.

Hoppas att jag har tid att analyser mera om några månader.

Underlaget för min statistik är drygt 2600 beställningar hos Calzessa.se