De senaste åren har ”gammel-media”, dvs tidningarna, skrikigt högt och ljudligt över att Internet fördärvar deras affärer. Och nog är det så, till viss gräns. I alla fall de affärer de sysslat med de senaste 100 åren – sälja sina läsare till annonsörerna. Vi är idag mycket mer kritiska till annonser och som annonsör har jag svårt att förstå varför jag ska betala för en yta och inte för ett resultat…

Men, tidningarna kommer givetvis lösa detta när dom väl fått tummen ur och kreativt tittat på hur man ska och kan tjäna pengar i framtiden för även jag tycker om en tidning i handen på morgonen.

Men varför har vi inte hört den kommersiella radion skrika lika högt? Sedan någon vecka är jag helt beroende (nåja) av Spotify och mina två ungdomar lyssnar i princip bara på Spotify sedan något år. För min egen del går detta enbart ut över mitt radiolyssnande. Visst saknar jag ett nyhetsinslag då och då men musikutbudet och ffa urvalet under arbetsdagen blir så mycket bättre än med en radiostation.
Så, varför hör vi inte radion skrika efter hjälp? Jag kan inte se någon annan framtid än lyssnade på ett personligt musikurval, inte en spellista presenterad av någon anställd på radion. Även om tjänsten kanske inte heter Spotify om 10 år så kommer vi helt klart dela musik online med våra vänner, tipsa om nya låtar och musiker och göra ett personligt val på vad som ska strömma in i våra öron.
När tänker (musik) radion vakna?