Redan i somras skrev NyTeknik om hur telebolagen tjänar enorma pengar på vårt surfande när vi är utomlands.

Tre, Tele2 och Telia hårdsäljer nu olika ”smartphones” och vad är en sådan värd utan datakommunikation? Anledningen till att vi skaffar en Android-mobil eller iPhone är ju att vi vill kunna kolla Facebook, Twitter och kartorna på Google när vi gått vilse i en gränd i Prag – inte för att det skulle hända mig 😉

När jag de senaste veckorna varit i såväl Paris som Köpenhamn slår Tele2s varning för hög datakostnad in redan efter några timmar, och då beror detta enbart på den kommunikation som sker i bakgrunden, dvs Twitter, Facebook och Gowalla som håller mig uppdaterad om min omvärld.

Jag har oerhört svårt att förstå varför jag ska betala MER till Tele2 för datakommunikation om jag använder någon annans nät än deras eget här hemma i Sverige?
Så, Frank på Tele2, när kommer du med ett riktigt ”sheep” fastpris för Europa-kommunikation?