Idag startar årets Almedalsvecka, 8 intensiva dagar fyllda med politik från partier men kanske framförallt från åsiktsorganisationer.
I morgon måndag ska jag åka till detta legendariska event för första gången trots att jag varken är partipolitiskt bunden eller representerar någon organisation. Varför?
Dels beror det på att jag givetvis är intresserad av politiska frågor men också för att någon ställde motfrågan: Varför inte?

Under de senaste året (det är faktiskt inte längre än så) har min bekantskapskrets berikats med massor av härliga personer som arbetar med politik, pr, media och kommunikation. Det kan jag tacka bl.a Twitter, Tweetupsthlm och SSMC för. Tre öppna, välkomnande och fria forum för möten och diskussioner. Givetvis är de flesta av dessa personer på plats i Visby och därför kommer jag också åka över i morgon.

Så vad förväntar jag mig?
Egentligen inte så mycket alls. Jag tror det är bra att möta nya erfarenheter med ett blankt sinne, inte ha för stora förhoppningar. På det sättet kan men bilda sig sin egen uppfattning och skapa sina egna bilder. Det enda jag har en viss förutfattad mening om är att jag de första nätterna ska tälta. Ja ni som känner mig hörde rätt. Tälta! Detta har inte hänt på över 30 år men jag har bestämt mig för att det ska bli en ny erfarenhet och en liten förberedande träning inför nästa tältning på SSWC i augusti.

Tidningar och TV kommer givetvis vara fullsmetade med Almedalsnyheter under hela veckan men vill du få en lite annan bild så rekommenderar jag God Morgon Almedalen GMA11 som sänder på webben varje morgon klockan 8:00. Jag inledde min Almedalsvecka med första GMA11-sändningen i soffan i morse (bilden) men ska försöka se det på plats från tisdag.