Det är alltid trevligt med ett välkomnande från en ny leverantör. I det här fallet är det en helt ny agent/distributör som utsetts av en av våra befintliga leverantörer.

shut-up-and-fuck-offMitt första möte med denna nya distributör inleds med ett mejl med ett bifogat brev. Jag citerar:

”It has come to our attention that you is marketing X and also uses X’s logo without our written permission.”

– Nej det är sant men vi visste inte att ni fanns förrän nu och vi har sedan en tid jobbat direkt med tillverkaren.

”As a distributor for X in Scandinavia, we must therefore ask you to remove all products/images and X’s logo from your website within 10 days from today. […]  If in contrary to expectations not comply with our demands, we will without further notice forward the claim to our lawyers and start legal action and any possible injunction.” (Detta är citat och jag har inte korrigerat den bristfälliga engelskan)

– Men tack för välkomnandet!

Detta har hänt mig en gång tidigare, då med en svensk distributör som hävdade exklusiva rättigheter. Efter att vi den gången försökt jobba med dem insåg jag att de inte tillförde vår affär någonting alls och vi la helt enkelt ner samarbetet och slutade sälja det varumärket. Den här gången vet jag inte om det är värt ett försök ens.

Till detta kommer att vår egentliga leverantör och tillverkaren av varorna har gått ut med ett meddelande om att vi är kunder och bett mig kontakta den nya distributören – jag känner stor skepticism just nu.