Bättre med automatiska inlägg på Facebook än inga alls.

Det är något jag kan konstatera efter att nu kört automatisk publicering på Facebook (och Twitter) i drygt två månader. När jag skrev om detta i april så undrade några om det inte blev för upprepande och robotlikt. Men jag tycker att vi klarat detta ganska bra. Men visst har vi ändrat lite i algoritmen och koden under dessa två månader.

16-clean-social-media-iconsVi tar nu hänsyn till väder på liknande sätt som jag tidigare beskrev att vi gör för att välja veckans vara. Vi försöker också variera tiderna när vi publicerar och håller antalet inlägg till två per dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Jag är övertygad om att vi inte ska spamma våra följare.

Antalet ”likes” är i paritet med de antal vi fick när jag skrev dessa manuellt, men jag tror att den stora fördelen ligger i att kontinuerligt finnas där och att med försiktighet marknadsföra våra varor. I slutet av förra blogginlägget om automatisering önskade jag mig automatik till våra Google Plus-sidor, något som verkade hart när omöjligt att lösa. Men i dag har jag kodat klart och med start i morgon kommer samma information som skickas till Facebook också att publiceras på Google Plus och Pinterest. Finns en liten bugg kvar att fixa (bild kommer inte med till Google Plus) men det mesta fungerar finfint och jag hoppas att en kontinuerlig närvaro på Google Plus gör att vi även där får fler följare. Och givetvis används samma hashtaggar i alla kanaler.

Om jag önskar något just nu? Japp, att kunna automatisera till Instagram.