Med American Express kan du nu handla direkt på Twitter. Genom att skicka speciella #hash-tags så kan du få såväl rabatt på ett köp i affären som en vara hemskickad till dörren.

Funktionen baseras på American Express eget system Card sync där du kopplar ihop ditt Twitter-konto med ditt Amex-kort. Sedan kan du spana efter erbjudanden och varor på https://twitter.com/AmericanExpress/favorites, skriva ett tweet med den unika #hash-taggen och bekräfta köpet via Twitter. Just nu finns det bland annat presentkort att beställa, XBox 360 till specialpris och en kamera från Sony.

– Vi vill försäkra oss om långsiktiga och hållbara erbjudanden för våra kortmedlemmar som sync’ar, säger Shari Forman på American Express i amerikanska ComputerWorld.

Det här är ett spännande försök att komma ifrån kuponger i papper och genom att koppla köpen direkt till kortet ökar köptryggheten. Med Card Sync har Amex möjlighet att både erbjuda sina kortinnehavare bra erbjudanden men också skapa trogna användare och att just deras kort blir ”top of mind”. Om det här blir populärt så kan vi nog få se fler liknande lösningar, det finns ju många e-handelare som redan har alla data om sin kund. Kan bli en bra kombination av exponering i sociala medier och smidig shopping.