I ehandelskretsar, typ EMeet och NES, så diskuterar vi mycket sociala medier och hur vi ska marknadsföra och agera där. Vi diskuterar nästan lika mycket hur mobil ehandel kommer öka och utvecklas.

På NES (Nordic Ecommerce Summit) tidigare i veckan fick vi höra att Net-a-porter räknade med att hälften av alla köp kommer vara från mobila enheter om ett år. Dom har också i många år jobbat fram en av ehandelns snyggaste och effektivaste mobil-appar.

Samtidigt går Facebooks grundare Mark Zuckerberg ut och berättar att mobila appar kommer vara i fokus framöver.

Redan idag vet jag att många av mina vänner endast använder Facebook och Twitter från mobilen och i princip aldrig från sin dator. De bloggar som jag ansvarar för promotar jag ofta med re-tweets och delningar på Facebook och det är mycket tydligt i statistiken att flertalet läser dessa från mobilen.

Så när vi ehandlare aktivt jobbar på att marknadsföra och sprida vårt budskap i sociala medier så måste vår ehandel vara anpassad för mobilen. Det är på länkar i Facebook och Twitter som våra nya kunder klickar för att komma till butiken och då är det nödvändigt att dom möts av ett användbart gränssnitt.

Det blir också lika uppenbart att våra mobila shoppar måste få samma sociala interaktionsmöjligheter som webbshoppen (om inte mer).

Min ehandel Calzessa har en mobilversion men jag kan villigt erkänna att vi inte har ett mobile-first-fokus i vår utveckling och jag känner att när jag nu formulerat dessa tankar så måste vi lägga till ett antal punkter på todo-listan.