Jag erkänner. Jag är förtjust i klockor – en av få accessoarer jag vill ha – och jag har en liten hög med olika armbandsur liggande hemma.

För två år sedan var jag givetvis tidigt ute och beställde en Pebble Watch via Kickstarter och fick den i maj förra året, men jag tröttnade ganska snabbt och sålde den utan förlust.

För några månader sedan fastnade jag för en Jawbone Up för att hålla koll på mina rörelser och sömn men den dog efter några dagar i Hong Kong och gick inte att reparera.

Screen Shot 2014-05-06 at 15.10.09Jag hade redan tidigare kollat in Samsungs Gear Fit som både är snygg och smart men som tyvärr är låst till Samsungs egna mobiler. Efter att min Jawbone Up havererat tog jag tag i Gear Fit igen och började googla.

Självklart var jag inte ensam om att vilja ha en Gear Fit och vilja ha den kopplad till något annat än en av Samsungs mobiler – jag har en HTC One. Här är två inlägg på nätet som hjälpte mig:

  1. http://9to5google.com/2014/04/12/how-to-use-samsungs-gear-fit-smartwatch-with-other-android-devices/
  2. http://www.cnet.com/how-to/pair-the-gear-fit-with-non-samsung-devices/

Länkar till de två appar från Samsung som du måste installera finns i dessa inlägg.

Det finns ett problemdu måste lösa även efter att du lyckats installera de två apparna. För att du ska kunna para Gear Fit med en annan Android-mobil över Bluetooth så måste du först uppdatera programvaran i Gear Fit. Det går bara att göra om den är uppkopplad mot en Samsung mobil (eller platta). Jag lånade en Galaxy S3 av en kompis och efter detta så fungerade uppkopplingen perfekt. Det är så vitt jag märkt bara några få saker som inte fungerar från Gear Fit:

  1. Positioneringen fungerar inte (den hämtas från mobilen) så aktuellt väder kan inte visas
  2. Snabbsvar på SMS fungerar inte att skicka
  3. Inte synka data med ditt Samsung-konto

Nu har min Gear Fit varit på några timmar och den känns riktigt bra. Det går finfint att styra Spotify, Stitcher och Audible från den. Och givetvis fungerar de inbyggda funktionerna som stegräknare, pulsmätare och timer.