Du har jobbat med din företagsidé i flera månader, kanske till och med i flera år. Du har äntligen kommit igång, är det då rätt tid att fira?

Visst är det ett ordentligt framsteg att komma igång och visst har du rätt att fira men starten är inte en egentlig framgång. Fira kan du göra när du nått dina mål, gjort din första ordentliga årsvinst eller funnits på marknaden i några år.

Mitt e-handelsföretag Calzessa blir 10 år om lite drygt en månad och det kommer vi fira med stil. Då blir det bubbel, ballonger och fest. Att jag skulle ha det här företaget kvar efter tio år fanns inte ens i min målbild men efter att ha byggt det från grunden, övervunnit motgångar och kämpat med kunder, leverantörer och en motsträvig bransch så tycker jag att vi har något att fira.

2013-09-08 13.29.24– Jag ser ingen anledning att fira öppnandet. Om vi klarar oss ett år och det gått bra, då blir det fest, säger stjärnkocken Tom Sjöstedt i dagens SvD Resor & Mat där han intervjuas om sin kommande restaurang.

En vettig inställning tycker jag – starta inte eget företag för att få fira. Starta ett eget företag för att du vet att du kommer få jobba hårt och länge innan du öppnar champagnen.