Screen Shot 2016-05-25 at 16.12.18– Försök inte att överträffa kundens förväntningar, säger Joakim Holmquist på konferensen Världens Farligaste möte. Gör det bara enkelt.

Han menar att lojala kunder får vi i e-handeln genom att bara göra köpprocessen enkel, sömlös och smidig.

Igår höll jag kanske inte helt med, speciellt med tanke på att min kommande bok handlar just om hur vi skapar exceptionella kundupplevelser. Men så idag inser jag att det ligger en hel del i det han säger. Jag har fått ett mejl med ett erbjudande, inte livsviktigt men intressant att kolla upp. Jag klickar på länken och kommer till en sida som inte beskriver erbjudandet alls. Eftersom det inte var så viktigt så orkar jag inte leta vidare, orkar inte klicka på sök eller ens på länken till ”Erbjudanden”. Och jag orkar absolut inte anmäla bristen till avsändaren. Min tid är högre värderad än erbjudandet.

Med rätt information och enkelhet hade de kanske fått en kund till idag, men så blev det inte.

Hygiennivån är definitivt satt till enkelhet och smidighet, sedan måste vi krydda med det exceptionella. Mer om detta i boken ”KUL e-handel”.