Uppdaterat 28 sept 2012: Har idag fått ett svar och förtydligande av Bengt Krantz på Posten:

”…det gäller inte samtliga försändelser som det står i infon i Pacsoft. Det har blivit en miss i kommunikationen.
Förändringen gäller brev med frakthandling från Pacsoft samt egna utskriftssystem, även om dessa är frankerade med frankeringsmaskin. Våra postombud ska inte ta emot brev som är kopplade till följesedel/fakturaunderlag. Anledningen är att Postombuden inte har till uppgift att kontrollera att det är rätt betalt så det är mycket som vi inte får betalt för.”

Så ingen jättepanik trots allt men en liten försämring är det ju.

/Mats


Man ska inte skriva saker i affekt men nu orkar jag inte vänta tills ilskan lagt sig!

När jag idag loggar in på Postens Pacsoft så möts jag av följande meddelande:
Med 10 dagars framförhållning väljer Posten att helt rasera vår distributionsmodell. Vi har valt att skicka allt som brev och ta den lite högre kostnaden att frankostämpla för att få flexibilitet att kunna leverera små volymer vissa dagar och kunna lämna in på kvällar, tidiga mornar eller ibland t.o.m på helger. Men det sätter Posten nu effektivt och blixtsnabbt stopp för.

Jag var tvungen att dubbelkolla med Postens kundtjänst eftersom jag faktiskt inte trodde det var sant att man dels kan införa en sådan drastisk försämring och dessutom bara ge oss 10 dagar att anpassa vår verksamhet.

Inte nog med att vi nu måste åka bil 5 kilometer till närmaste Företagscenter, vi måste också göra det på helt omöjliga tider – iaf för en småföretagare (8.30-10.00 och 15.00-18.00). Detta kommer inte bara ge våra kunder sämre service med längre leveranstider utan också kräva att jag kör 1 mil med bilen (som jag tänkt sälja) helt i onödan – var är miljötänket Posten?

Säljare hos flexibla konkurrenter har nu en jättechans att få en ny kund. Ring mig!