I förra veckan sa jag det högt till en utomstående så nu är det väl mer eller mindre officiellt – jag skriver på en ny bok.

KUL i e-handel är arbetsnamnet på min tredje bok.

jumping-shopperInget datum för utgivningen är satt och jag tänker inte stressa med research och skrivande, det får helt enkelt ta den tid det tar. Förmodligen någon gång under 2015 och det känns oerhört KUL.

Det kommer alltså bli en ny bok om e-handel. En allt större del av vår shopping har blivit en upplevelse, ett nöje och inte en aktivitet för att införskaffa nödvändiga förnödenheter. Och ett nöje ska ju vara kul.

En upplevelse är något vi tar in med våra sinnen – hörsel, känsel, lukt, smak och syn. Dessa fem sinnen förser vår hjärna med elva millioner informationsbitar varje sekund. Och synen står för det mesta. Vår medvetenhet kan dock bara ta in 40 informationsbitar per sekund så det mesta, hela 99.999 procent, tas upp av vårt undermedvetna.
Mycket av detta behandlas av hjärnans mest primitiva delar.

– Din kunds hjärna är över 100.000 år gammal, skriver Dr. A K Pradeep i boken The Buying Brain.

Den nya boken kommer handla om våra kunders sinnen, hur de upplever vår e-handel, det som på engelska kallas ”customer experience”, kundupplevelse, det jag väljer att förkorta till KUL.

I e-handel är användbarhet och gränssnitt till stor del det som de flesta tror är e-handel, webbutiken. Men för mig är KUL större än det vi har på webben, det har att göra med varje gång vi når kunden, varje beröringspunkt, och dessa ska vara positiva – kul.