Med e-handel är det naturligtvis ganska lätt att veta när kunderna handlar – alltså när på dygnet affären avslutas.

Jag roade mig med att plocka fram lite statistik från min e-handel http://www.calzessa.se.

its-shopping-timeSnabbt går det att se att det inte finns en enda timme på dygnet när det inte görs affärer men timmen mellan 20 och 21 står för flest avslut tätt följt av timmen mellan 19 och 20. Så för oss är dessa två timmar viktiga för att kunden ska kunna betala och avsluta sitt köp. Mellan 19 och 21 avslutas nästan 15 % av alla våra beställningar.

När jag nu var igång med statistikarbetet så passade jag på undersöka om det finns någon skillnad när kunderna inleder ett köp, det vill säga när de skapar en varukorg och börjar lägga varor i den. Även här är timmen mellan 20 och 21 den viktigaste (7.54 %) men följs av timmen mellan 22 och 23.

Efter detta kan jag summera att våra svenska kunder är mest aktiva mellan 20 och 21 men att de aldrig vilar helt. Om vi trots allt måste planera ett avbrott så görs detta helst mellan 03 och 04 då endast 0.29 % av beställningarna avslutas.