Igår var det dagen med stort D för mängder av e-handlare från hela Sverige. Vi träffades på Postens huvudkontor i Solna för en unconference om e-handel – #emeet.

Det hela började som en förflugen tanke på Vinterminglet (#ssmx) i Stockholm för någon månad sedan.
Att ordna en unconference öppen för alla etablerade e-handlare som vågar och vill utvecklas. Att dela erfarenheter, granska varandras shoppar och spana in i framtiden. ”Tillsammans blir våra affärer bättre.”
Även om det var en unconference så krävs en hel del organisation och för detta kan vi tacka @tonerkungen, @gamsun, @wilmafriends och @nolingo samt givetvis Postens @arnepaposten.

Till skillnad från många andra konferenser så var #emeet mycket opretentiöst och det fanns en förvånande stor öppenhet mellan alla deltagare. Vi var alla på samma plan, spelade mer ihop än försökte framstå som bäst och mest framgångsrik. Ingen verkade ha problem med att blotta sina svagheter, dela med sig av missar och ärligt lyssna på andras.

På de flesta konferenser jag brukar gå tycker jag att minglet mellan sessionerna är det som ger mest, att träffa andra människor och utbyta tankar. Men på #emeet var det som en hel dag av mellan-mingel 😉

Under dagen hann jag bl.a ganska ingående prata med e-handlarna bakom dessa butiker:
Wilma&Friends
Butik Stylish
PRfektkontor
Adele Krokbecks specerier
NattButik
och
Signerat

Stort tack till initiativtagarna och Posten. Jag hoppas detta kan bli ett återkommande event. Det behövs något för små e-handlare som uppenbarligen brottas med samma problem oavsett bransch och marknad.