Förra nyårsafton (2009) så hade jag helt planlagt att sitta hemma och jobba. Barnen (??) var hos sin mamma och min dåvarande sambo (separationen pågick) var i USA. Så jag planerade att bara sitta hemma i lugn och ro, dricka lite champagne och jobba.

I år var planerna helt annorlunda. Min romantiska sida hade fått ta över och jag såg med enorm förväntan fram emot att få spendera så väl förra veckan som nyår med en kvinna jag haft intensiv, nära och innerlig kontakt med. Först via bland annat Twitter men de senaste månaderna via så gott som dagliga Skype-samtal och videosamtal.

Nu vill jag inte på något sätt låta bitter men jag borde givetvis veta bättre – människor sviker. Så efter att ha lyssnat på terapeuter och psykologer vet jag att det alltid handlar om att man återvänder till relationer som ger belöning. I mitt fall min äldsta och längsta kärleksrelation – arbetet. Det finns alltid där för mig. Det ger massor av belöning i form av glädje, framgång och erkännande. Det hjälper mig att i svåra tider fokusera och skingra tankarna.

Så även 2010 avslutades med champagne och arbete – men denna gång med en liten bitter bismak…

Egentligen borde jag väl avge ett nyårslöfte att inte falla så lätt för kvinnor eller skaffa ett lite hårdare hjärta, men jag vet att det är helt meningslöst. Jag är nämligen alldeles för förälskad i kärlek för att det skulle fungera.

Så nu är det 2011, nya tag och nya möjligheter. Ring ut det gamla!