En av de vanligaste frågorna som jag har fått de senaste veckorna är ”Har ni skrivit kontrakt på att saga Ja vid giftermålet?

Svaret är enkelt och kort – Nej.  Inte ens SVT kan tvinga någon att gifta sig men efter att ha gått igenom många timmar av enkäter och intervjuer och redan innan haft en tilltro till experter och experiment så är risken för ett nej väldigt liten. Jag hade redan vid vigseln lagt två veckor på filmande och investerat massor av tid och tanke på experimentet. Första telefonintervjun var nog tre månader innan själva giftermålet. Och för varje steg jag kom närmare slutet så investerade jag mer av mig själv.

När Gift vid första ögonkastet avslutas i maj har jag levt med detta i nästan ett helt år – från ansökan till efterspel. Om någon hade berättat att detta skulle ta ett år av energi, tankar, bekymmer och stress så hade jag tänkt efter en extra gång innan jag gick vidare.

Men om sanningen ska fram, så hade jag nog gått vidare i alla fall…