Jag gillar effektiva processer och älskar att ta fram metoder för effektivisering och att implementera dom med hjälp av teknik. Jag tror att det är det som i första hand tilltalar mig med e-handel, att kunna effektivisera. Att kunna bygga något stort med små resurser. Men det är lätt att lova för mycket.

När du bygger upp din e-handel är det väldigt lätt att bli överdjärv. Att bli entusiastisk i överkant och att börja utfärda löften som efter några månader visar sig vara omöjliga att hålla. Var försiktig med vad du lovar.

Den här typen av skyltar är inte okej och kommer få dina kunder att lämna butiken (den här är autentisk och kommer från en av mina leverantörer som helt sonika stängde sin e-handel under semestern).

Om du skriver att ni skickar inom 24 timmar då måste du också inse att du måste leverera varje dag, att du inte kan ta en klämdag ledig tillsammans med resten av familjen, i alla fall inte utan att ta in någon annan för att sköta leveranserna. Din e-handel är ju alltid öppen, den är alltid tillgänglig och den tar alltid gladeligen emot din kund beställning. Då måste du också kunna leva upp till att alltid uppfylla de andra löftena som din verksamhet ställer ut.