Idag gjorde jag något för första gången. Jag lät bli att fullfölja en beställning på nätet eftersom jag inte fick någon information om när de skulle leverera.

I de flesta fall är inte detta ett jättestort problem men i det här fallet gällde det sju stycken hyllor som skulle levereras med Postnord och som jag vet av erfarenhet ringer Posten bara en gång på dörren – är vi inte där blir det upp till mig att hämta på kiosken några kilometer bort. Och jag är mycket tveksam till att bära hem sju lagerhyllor…

För någon månad sedan skrev Arne Andersson Postnord på Twitter att han ”hoppas att handlarna kan bli mer precisa att kommunicera när varor kommer” och efter dagens erfarenhet kan jag bara hålla med.

Detta kräver också att speditörerna vässar sina verktyg, sin organisation och sin personal.

För några år sedan var det betalningar som var kundernas stora utmaning på nätet. Var de att lita på? Kunde man skriva in sitt kortnummer på nätet? Blev det inte väldigt dyrt med faktura?

Jag vill hävda att Klarnas intåg på marknaden gjorde att alla aktörer skärpte till sig, vässade sina erbjudanden och sina verktyg. Nu är det i princip ingen som ifrågasätter betalningar längre.

Nästa bastion att bryta ner är leveransernas. Frågan är vilken aktör som är mest ”disruptiv”. Är det någon av de existerande eller kommer vi få se en ny aktör, likt Klarna, som får alla att skärpa sig och göra leveranser lika smidiga som betalningar?