När jag idag tittar närmare på vår webbstatistik för Calzessa och Zessa blir jag lite förundrad när jag ser att vi har en högre konverteringsgrad (antal genomförda köp) för användare med Firefox än Internet Explorer.
Det var en ganska liten men tydlig skillnad så jag tittade på en längre period och då blev skillnaden faktiskt ännu större:
Användare med Firefox köper 50% oftare än användare med Internet Explorer.

Jag tänkte att detta beror nog på att Firefox visar vår shop snyggare än vad IE gör (för så är det), men tittar man på Chrome och Safari, som visar sidan minst lika bra som Firefox, så är konverteringsgraden med dessa lika eller t.o.m mindre än för IE…

Vad kan detta bero på? Varför handlar konsumenter med Firefox mer än andra? Har någon annan e-handlare liknande erfarenheter?

Vad som också är kul att konstatera är att fler än var tionde användare med Safari Mobile gör ett köp 🙂 Men jag tror underlaget är för litet för att dra några definitiva slutsatser.
Vi använder sedan flera år Clicky för att samla in och bearbeta webbstatistik. Den tjänsten rekommenderar jag varmt.