Ännu en to-do från listan kan idag bockas av – att automatisk lägga upp information på Facebook och Twitter.

Facebook-Mail-logoFöre jul började vi på Calzessa hantera basen i vår mejl-kommunikation med automatiska nyhetsbrev. Nu är det dags att ta nästa steg, att helt automatiskt lägga upp varor från shoppen på Facebook. Och eftersom allt som kommer till Facebook speglas till Twitter så kommer även det flödet att uppdateras. De sociala medierna blir ju viktigare och viktigare så att kunna ha ett jämnt flöde med uppdateringar känns viktigt.

Givetvis ska vi inte spamma våra följare utan det handlar om två inlägg per dag och vad som publiceras beror lite på vad som hänt i shoppen. Det är ingen jätteavancerad logik bakom men om vi till exempel har lagt upp en ny vara så är det den som kommer läggas ut. Finns det ingen ny vara så kommer systemet hantera detta och lägga upp någon annan vara. Vi drar igång i Sverige idag och utvärderar för att sedan rulla ut i övriga länder.

Tekniken bakom detta är så extremt okomplicerad att den nästan känns löjlig att berätta om. Basen i vår kod är den som vi skrev för de automatiska nyhetsbreven men nu skickas mejlet bara till en mottagare, Facebook, och innehållet är ordentligt strippat.

Varje sida på Facebook har en egen unik mejladress. Den kan du hitta om du går till din sidas Inställningar och sedan till Mobile. Där finns också instruktioner om hur du ska formatera ditt meddelande. Lätt som en plätt faktiskt.

Önskar nu bara att vi kunde göra på samma sätt till Google Plus.