– Jag har en idélåda där jag skriver upp alla idéer, säger Daniel Ek grundare till Spotify. Just nu har jag kanske 500 idéer som jag skulle kunna göra om jag inte gjorde Spotify.

Screen Shot 2014-03-21 at 10.22.35Så svarar entreprenören Daniel Ek i en intervju med Jesper Börjesson TV4 på frågan om vad han mer skulle kunna tänka sig att göra.

Det här är ett vanligt problem för många entreprenörer, så även för mig. Jag har massor av idéer på saker som kan utvecklas eller bara förbättras och det är ibland väldigt svårt att lägga spännande möjligheter åt sidan.

– Det är otroligt viktigt att fokusera. En skillnad mellan att vara framgångsrik och inte framgångsrik entreprenör handlar just om att kunna fokusera, fortsätter Daniel Ek.

Jag själv blivit bättre med tiden på att sålla och kritiskt granska alla nya idéer också med hänsyn taget till hur mycket tid de faktiskt tar att genomför något så att det blir bra. För några år sedan bloggade jag lite om en del av dessa idéer som jag kände att jag inte hade kraft att genomföra.

Av dessa projekt har det fortfarande inte blivit något och listan på idéer har bara blivit längre, men nu är det fokus på de befintliga som gäller. Att göra rättvisa åt de projekt jag redan sjösatt och ta hand om deras kunder.

Så till dig som vill starta eget företag: gör inte det för att göra allt, plocka den idé som passar dig och marknaden bäst och fokusera på det.

Se hela intervjun med Daniel Ek här.