Redan veckorna efter att min första bok E-handel efter starten kom ut började jag fundera på vad jag skulle skriva om sedan. Det måste vara något jag har egen erfarenhet av och där jag känner mig säker på att jag kan bidra med kunskaper på riktigt – inte bara förmedla andras erfarenheter och idéer.

Efter lite bollande med nära vänner och funderande så beslöt jag mig för att skriva om något jag gjort i över 30 år – driva eget företag. Men jag beslutade att inte utgå från framgång och glans utan istället beskriva alla de problem, faror och motgångar man möter som egenföretagare. Till viss del inspirerad av ett blogginlägg från januari 2011, Starta inte eget.

Nu när kapitelstrukturen börjar ta form och vissa texter kommit in i datorn så har jag också vågat prata om idéen med utomstående. De flesta, ja kanske till och med alla, har varit oerhört positiva till att någon skriver om baksidorna till att vara egenföretagare. I helgen berättade jag om idén för Niclas Johansson som genast slängde ur sig termen antiprenörskap. Jag tänker inte skriva en bok för att avråda till egenföretagande men jag vill att man startar företag av rätt anledningar och att man är införstådd med riskerna.