För några veckor sedan fick jag höra hur vissa e-handlare kan koppla sina butiker mot Prisjakt och PriceRunner för att tanka in konkurrenternas priser. Och sedan med automatik sätta ”rätt” pris på sina egna varor baserat på denna data.

I vårt fall så finns inte tillräckligt med konkurrentinformation ute på svenska pris-sajter men det kan ju finnas andra data som man kan använda för att öka värdet på vår e-handel för våra kunder.

Calzessa väljer varje vecka ut en veckans-vara som vi marknadsför lite extra, det här urvalet sker helt automatiskt och helt slumpmässigt vilket emellanåt resulterar i att en tunn sommarstrumpa rekommenderas mitt i smällkalla vintern. När detta har skett har jag manuellt gått in och ändrat på måndag morgon, men i bland glömmer jag kontrollera och det märkliga valet blir kvar.

Jag har en tid funderat på att se till att vi under vintern kan säkerställa att en sommarstrumpa inte väljs och vice versa. Men för att verkligen få detta att bli dynamiskt har jag idag kopplat urvalet till vädertjänsten YR.no. Från YR kan jag enkelt hämta in den kommande veckans väder och sedan göra mitt urval baserat på temperatur, väder och säsong. I den första versionen så utgår jag från vädret i Stockholm som med sin nästan mitt-i-landet-position får representera Sverige, och så har vi ju 20% av kunderna här.

Håller nu tummarna för att detta faller väl ut. Första urvalet sker nu på måndag.