I veckans avsnitt av Gift vid första ögonkastet åker vi på bröllopsresa till Prag som den här vecka in mitten av september visade sig från sin allra somrigaste sida – temperaturen närmade sig 30 på dagarna.

Jag har varit i Prag två gånger tidigare, senast med min dotter kring jul för fem sex år sedan, så jag kände att jag hade bra koll på staden men den här gången fick jag se mer. Dels för att det var kalasväder och vi promenerade runt, dels för att resan innehöll en del utfärder.

Vi filmades större delen av dagarna, givetvis under alla aktiviteter och sedan dagliga synkar (personliga intervjuer) där vi i enskildhet berättar för kameran vad vi tycker, tänker och känner. Mad tanke på hur mycket vi upplevde under dessa tre dagar så är det synd att så lite kommer med i det slutredigerade teveprogrammet. Jag förstår att det är så, men jag tänker också på all energi och allt jobb som lagts på att hitta inspelningsplatser, fråga om vi får filma på restauranger, och vända ut och in på varje situation och känsla. Dessa upplevelser och samtal kommer nu ”bara” oss till nytta – men det är också skönt att vissa delar av vårt äktenskap förblir vår egendom.

Bilden är från en trädgård (Vrtbovská zahrada där vi i veckans avsnitt sitter och pratar om kärlekens språk) som är byggd i olika nivåer och mitt i bilden står vår ständiga följeslagare William och filmar. Efter detta åt vi en fantastisk lunch på en takrestaurang intill, inte heller detta kom på teve, men som sagt alla minnen delar vi inte.