Efter femton år i egen regi har vi nu beslutat att lägga ut Jelon e-trades lager på 3PL (tredjepartslogistik).

När jag tittade på 3PL första gången var varken marknaden eller vi mogna. Vi (jag?) kände att vi behövde kontroll över hela flödet och de potentiella partners som vi pratade med för nästan tio år sedan hade väldigt krångliga prismodeller och stelbenta processer.

Många 3PL-leverantörer har fortfarande komplexa prislistor som i princip gör det omöjligt att räkna på vilken faktisk kostnad vi skulle få. Men de flesta kan idag plocka och leverera med den flexibilitet som vi eftersträvar för att skapa ett bra kundvärde.

Under D-Congress i våras träffade jag för första gången Play och jag kan nog erkänna att vi klickade direkt. Dom sa det vi behövde höra och det känns som att Play är den 3PL-partner som kommer att passa oss som handen i handsken (eller benet i strumpan?).

Om några veckor flyttar vi hela vårt lager från centrala Stockholm till Borås och med den destinationen känns dessutom som att våra konfektionsprodukter ”hittar hem”.

Blir det billigare då? Vi har räknat och ja det blir lite billigare men framförallt kommer vi kunna erbjuda våra kunder en bättre leveranskvalitet och jag och delägarna Sara och Åsa kan koncentrera oss på att driva affären framåt – det är också till gagn för kunderna.