Att lita på externa leverantörer och partners kan kosta en hel del fram för allt om de är gratis.

Vi förlitar oss alla på många externa parter för att kunna bygga och driva vår verksamhet. Jag har tidigare bloggat om den svagaste länken och frågat om man någonsin kan bli bättre än sin sämsta leverantör. De flesta av våra leverantörer har vi en riktig affärsmässig relation med, det vill säga vi betalar för deras tjänster, tid eller produkter. Men det finns också de som är helt gratis och som vi kommit att bli väldigt beroende av.

I veckan förberedde jag vårt nyhetsbrev och bestämde att göra lite extra reklam för vår egen kanal på YouTube. Lagom till att mejlet gick ut till 1000-tals kunder på fredagen visade det sig att YouTube helt utan varning stängt vårt konto.

Frustrationen blir ju total när YouTube dessutom svarar så här lakoniskt och standardiserat på min förfrågan om varför vi blivit utslängda:

Your account has been found to have violated our Community Guidelines. Your account has now been terminated.
Please be aware that you are prohibited from accessing, possessing or creating any other YouTube accounts.

Mejlsvaret fortsätter med att nämna två av våra videor men utan att berätta varför de bryter mot reglerna eller ens vilka regler de bryter emot. Jag misstänker såklart att det har att göra med att vi faktiskt säljer underkläder och därmed visar hud, kvinnlig sådan, och det är ju förmodligen inte okej.

För några år sedan hade jag en liknande dialog med Facebook men det kom att lösa sig efter ett tag.

Det är den godtyckliga bedömningen och att man inte för en dialog som irriterar mig – att man blir överkörd. Så vad gör man? I det här fallet valde jag att börja bygga upp en ny kanal på Vimeo PRO. I deras regler står det ”…non-sexual nudity is permitted” så nu kör vi Calzessa TV på http://vimeopro.com/calzessa/tv