Jätten Amazon har annonserat sitt intåg i Sverige. Hur ska vi små e-handlare kunna överleva? Men betänk att det finns kvar små butiker även när stormarknaderna etablerades. Hur har de lyckats?

E-handeln har mycket att lära av detaljhandeln och givetvis vice versa, men nu är vi e-handlare. Här är ett sätt att hantera en jätte.

matkasseEget unikt paket

Om du inte har möjlighet att ta fram egna produkter eller eget varumärke för att vara unik. Och om du tycker att det är en för stor uppgift att skapa ett eget unik sortiment så kan du bli unik i en mindre skala.

Du kan sätta ihop produkter till paket som blir helt unika för dig. Tänk bara på hur populära matkassar blivit de senaste åren. Det är ett sätt att plocka ihop befintliga varor till en egen produkt, en kombination av varor som blir unik för din e-handel.

Det är en fördel om du hittar din egen vinkel på dina paket, för matvaror kan det till exempel vara ekologiska varor. Du känner dina kunder bäst och ett väl sammansatt paket som uppfyller deras behov kan bli din väg att stå upp mot jätten.