I höstas tog vi beslut om att byta betalleverantör (PSP, Payment Service Priovider) för våra e-shoppar.
Jag tittade runt en hel del, gjorde förfrågningar och tog in offerter. Fick även en bra referens, rekommendation och kontakt av @ArnepaPosten vilket ledde till att vi skrev kontrakt med Auriga.

Det jag i första hand gillar med Aurigas lösning är att vi kan implementera en enda koppling mot deras system och att dom sedan tar hand om alla otaliga kopplingar med kortsystem, faktura system och banksystem. Vi kan enkelt byta från SveaWebpay till Klarna om vi vill, från SHB till Swedbank eller lägga till ett helt nytt betalsystem utan att behöva ändra en rad kod. Effektivt.

Jag önskar att man kunde säga det samma om våra gamla banker och deras system. Det är konstigt att det ska ta över 7 veckor att få till ett inlösenavtal för kort. Tanken var att ha en ny sajt klar till nyår med nya betalalternativ men det har inte lyckats. Banken skyller på Visa och Visa är ju inte någon vi har kontakt med eller ens ett avtal med… Inte något lyckat upplägg. Håller tummarna för att det löser sig nästa vecka.