Varför har vi arbetslöshet?
Det finns säker en massa bra eller i alla fall väldokumenterade anledningar, men jag undrar om det inte är dags för företag och samhälle att förändra sig.

På Internet upplever vi redan ”anything, anywhere, anytime”, dvs vi kan komma åt och köpa vad som helst, var som helst, när som helst. Problemet är att företagen förutsätter att allt detta sker utan mänsklig inblandning. Nu är ju tyvärr inget riktigt så enkelt…
Anledningen till att detta inlägg kommer just idag är att det igår var trettondagsafton och många företag valde att stänga efter lunch! Jag som driver e-handel har behov av stöd och hjälp i princip 24-7. Och just igår blev det extra stressigt när en av våra betalleverantörer helt sonika stängde efter lunch och inte ens hade ett vettigt telefonmeddelande om detta.

Jag skulle gärna själv ha en bemannad kundtjänst dygnet runt, vi får beställningar så väl dag som natt och jag är övertygad om att även kunder som beställer klocka två på morgonen kan behöva någon att ringa och fråga. Nu är det ju tokdyrt att i vårt land ha anställda utanför ”normal arbetstid”.
Är det inte dags att vi lägger gamla kulturella konventioner från bondesamhället åt sidan och inser att dagens samhälle vill ha service dygnet runt.
Det gäller givetvis inte bara kundtjänstfunktioner utan också butiker och restauranger.
Många arbeten kan du redan utföra var du vill men ska vi inte också kunna jobba när vi vill. Varför ska man på ekonomiavdelningen registrera fakturor mellan 9-17 men inte mellan 21-03?

Om vi gör arbetstiderna flexiblare, låter människor själva välja när dom vill jobba och ser till att företagen inte behöver betala tokmycket mer för att kunna ha personal dygnet runt, så borde vi kunna minska arbetslösheten samtidigt som vi ökar servicegraden i samhället.