Efter försenat avgång från Nynäshamn och ännu mer försenad ankomst (pga trasig motor) till Visby så missade vi bussen till campingen. Men strax springer vi på gamla bekanta för en sen kvällsöl.
Tältet stod på plats först vid 2 på morgonen och således blev den första dagen på min Almedalsvistelse lite stukad…

Gilla Almedalen
Lite som jag trodde så är delar av Almedalens besökare alla som jag normalt träffar hemma i Stockholm och speciellt så på det första seminariet jag går till. Under rubriken ”Engagemang i en digital samtid” smyglanserar Brit Stakston sin kommande bok Gilla. Med och lyssnar är givetvis hela den svenska eliten i social media – i alla fall den del som är på plats i Visby. Diskussionerna handlar om hur vi, och framförallt organisationer, kan använda sociala medier och hur man gör det effektivt. Titta gärna på seminariet med länken ovan.

Pressetik i drevet
De spontana mötena på Visbys gator är oundvikliga och på väg mot mitt nästa planerade seminarium springer jag in i Lena Dahlström som ska plåta på just det evenemanget. Så vi slår följe och med hennes presskort så får tom jag sittplats på detta fullbokade evenemang hos Ullman PR. Det som var utannonserat skulle handla om pressdrev kom till stor del att handla om pressetik och ansvar mot läsare och de personer man skriver om. Det blev en mycket bra och mångsidig debatt med representanter från PR, politik, press, forskning och ”drabbade”. Debatten filmades men jag har inte hittat att den lagts upp på nätet…

Politiska rosékvällar
Det är kanske detta som många förknippar Almedalsveckan med, rosémingel kvällen lång. Och visst finns det rosévin i överflöd men trots detta tog både rosé- och vittvin slut på minglet hos TCO där vi var inbjudna.
Almedalen har ett ganska planerat schema, inte jag utan hela evenemanget. Seminarier på dagarna, mingel fram till 19.00 för då är det partiledartal i det egentliga Almedalen och sedan kvällsfester och barhäng till småtimmarna. På kvällen blir det väldigt uppenbart hur tudelade Almedalsbesökarna är, en del med politisk agenda de andra från PR, press och information. Runt drinkbordet på Donners diskuterar jag arbetsmarknadspolitik med kvinnan till höger (S) och mediaanalyser med mannen till vänster (inte de på bilden) – under samma halvtimme. Det är nog Almedalen i ett nötskal.

Den stora pr vinnaren i sociala medier måste vara Almega som med sin satsning Bloggplats H12 erbjuder el, sittplatser och fika till alla bloggare. Man kan tom snika åt sig jättegoda wraps på lunchen. Det ger kärlek från alla som bloggar.
Nu mot en ny dag.