Screen Shot 2016-02-09 at 08.07.24För tio dagar sedan implementerade vi på Calzessa Swish som ett möjligt betalningssätt. En solig fredag som denna tycker jag det är lite kul att se hur det gått.

Swish har valts för 18 % av beställningarna men ett betydligt lägre ordervärde än för andra betalsätt. En Swish-order har i snitt värderats till 188 kr medan till exempel en order som betalats med kort har snittvärde på  431 kr. Vad detta beror kan jag bara spekulera i. Kanske är kunderna fortfarande lite osäkra på Swish och vill testa utan alltför stor risk?

Vi har haft flera Swish-betalningar på bara några få kronor som givetvis drar ner snittvärdet. Detta är beställningar som till största delen betalats med olika typer av värdebevis.

Med sina 18 % är dock Swish vårt tredje populäraste betalsätt efter kort (44 %) och faktura (25 %).

Vi valde att samarbeta med TellusTalk eftersom de erbjöd ett enkelt sätt att integrera Swish-betalningarna, i princip samma api som vi har mot övriga betaltjänster. De ska givetvis ha en bit av kakan men eftersom vi har en helt egenutvecklad plattform sparade deras api oss mycket tid och pengar, dessutom fick vi fantastiskt bra stöd och hjälp vid implementationen.

Håller tummarna för Swish