Som många av er känner till driver jag e-handel med underkläder och strumpor för kvinnor. Vi har givetvis ett Instagram-konto till detta. Där lägger vi upp fem- sex bilder per dag. Kontot har vuxit organiskt med en oerhört fart det senaste halvåret. Strax före midsommar passerade vi 30.000 följare och när jag skriver detta är det över 140.000.

Med många följare följer också mer jobb och mer ansvar. Ett är att hålla koll på kommentarer och att svara på de meddelanden som möjliga kunder skickar. Vi kör kontot helt på engelska och det är jag som ansvarar för det hela.

Om jag ska bedöma utifrån de som kontaktar oss är mänskligheten på väg utför. De flesta är män och de tror att vi är en kvinna, inte en butik.

De stora flertalet skriver ”hi”, ”hello”, ”hola” eller ”salam” och inget mer. I början svarade jag på dessa och frågade vad vi kunde hjälp till med. Men det är bortkastad tid och energi då alla tror att vi är en sexig kvinna som de ska få ligga med … Här kommer min första misstro på männen i världen, de tror på allvar att en modell-snygg kvinna ska falla för ett ”hej”.

Ibland roar jag mig med att följa upp detta ”hej” med en dialog. Här är ett exempel från en amerikansk man:

Mannen: ”Vet du vad en sugar daddy är?”
Jag: ”Jag känner till konceptet”
Mannen: ”Kan jag få vara din sugar daddy?”
Jag: ”Blir svårt eftersom vi är en butik”
Mannen: ”Försök inte att lura mig. Jag har redan förlorat 1000 usd idag på någon som inte var äkta”
Jag: ”Kanske beror på att du inte kan läsa”
Mannen: ”Huh?”
Jag: ”Jag skrev just att vi är en BUTIK och du chattar nu med kundtjänst och en man 50 + år”
Mannen: ”Sorry”

Han bad i och för sig om ursäkt och någonstans förstår jag att denna man var desperat och sorglig i sin person, men som sagt är jag oerhört orolig för männen i vår värld. (Inte alla män)

Det finns en annan kategori – de som slänger upp sin kuk i ansiktet på kundtjänstpersonalen. Jag brukar fråga min fru om hon vill se dagens dick-pic? Tillsammans skrattar vi lite och undrar om denna uppraggningsteknik fungerar.

Jag är lite glad att jag slipper hantera krissamtal med kundtjänstpersonal och motvilligt tacksam över mina nya insikter. Känner också med alla kvinnor som förmodligen har detta som en vardag. Sorgligt!

Ibland bemöter jag dessa meddelanden men mest av allt skulle jag vilja att Instagram lät oss hänga ut dem med konton, bild och namn på en wall-of-shame! Nu skulle ju vårt konto spärras om jag delade deras bilder där så jag låter er få ett litet axplock här på könsorgan som deras ägare tror ska få en vacker kvinna på fall så att de inte ens behöver säga ”hej” och inleda en dialog.